Sliertemie Made by The Holy Spiritus

Op de Kauter (Nieuw Namen) daar was een juf, die kon vliegen op een bezem.
Meer dan 30 jaar vloog zij haar rondjes over het dorp.
Vele kleuters hebben  hun Juf  jarenlang zien vliegen.

Haar eerste vliegtochten begonnen altijd vanuit de luchtwachttoren, maar naarmate ze ouder werd, was haar vertrekpunt de kleuterklas.

Bij de jaarlijkse vliegmomenten o.a. volle maan werd de bezem bewerkt met krachtige kruiden.
Daarbij dronk ze zelf nog een flesje Kauterse vliegdrank leeg ” Ne Sliertemie “.
Deze drank gaf haar o.a. de nodige kracht om te vliegen!!!
Allé, nen dikke santé op deze Kauterse vliegdrank.

Sinds 1 januari 2023 worden de drankjes van Sliertemie gemaakt in de brouwerij & distilleerderij van The Holy Spiritus.

De juf komt nog regelmatig helpen bij het brouwen van de likeur, kruidenwijn en Sangria rood & wit. Zeker de smaaktestjes zijn hier belangrijk. Elke batch wordt grondig geproefd op de smaakkwaliteit.

 

the-holy-spiritus-horeca-slijterijen-groothandel

De Luchtwachttoren, was ook een jaarlijks avontuur voor vele kleuters van de Kauter. Alle 75 treden moesten ze overwinnen, in de 20 meter hoge toren, die hen bracht naar de mysterieuze woon- en schuilplaats van Sliertemie.

 

In de vorige eeuw, eind jaren ’50/  begin jaren ’60 (de Koude Oorlog) spreekt men over: ” de Russen komen en gaan ons overheersen “. Zo’n 140 betonnen torens werden er toen gebouwd en bemand met buitengewoon dienstplichtigen, die speurend met kijker en kompas de laagvliegende vijandige Russische Luchtwachttorenvliegtuigen moesten waarnemen.
Hierbij moest men het type, aantal en de richting noteren en doorgeven aan het luchtwachtcentrum in Zeist en de 2 dichtstbijzijnde andere torens n.l. Koewacht en Kloosterzande.

 

Elke sector bestond uit 3 torens in een driehoek van 16 km. Ook werd er naast elke luchtwachttoren ‘n atoomschuilkelder gebouwd voor 4 personen, dit ter bescherming van de dienstdoende waarnemers !!

Price Based Country test mode enabled for testing België. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari