Derde op Zeker Zeeuws Producent 2023

 

Met trots kunnen we meedelen dat The Holy Spiritus derde is geworden in de wedstrijd ‘Zeker Zeeuws Producent 2023’

Maar liefst meer dan 120 Zeker Zeeuws gecertificeerde streekproducenten dongen via een online publieksverkiezing voor het vierde jaar op rij mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’. Nieuw dit jaar was dat ook Zeeuwse jongeren de kans kregen hun waardering uit te spreken over hun favoriet.

De stemmer bepaalde dat De Heerenhoeve- Melkveebedrijf Vesseur in Oostburg ‘Streekproducent van het Jaar 2023’ is geworden, omdat er veel waardering bestaat over hoe de voltallige familie zich inzet voor de boerderij, de dieren, de grote variatie producten die te koop zijn op het erf en ze voor iedere gast en consument de tijd nemen. De familie Vesseur mag de verdiende eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar’ een jaar lang uitdragen.

“Het is mooi om te zien dat er steeds meer gecertificeerde streekproducenten bij komen en dat we op deze manier de waardering voor hen kunnen uitspreken. We hebben dit jaar weer een mooie top drie, waarin de verscheidenheid aan Zeeuwse producten goed zichtbaar is. Daar mogen we trots op zijn!” spreekt gedeputeerde De Bat uit, die de winnaars bekend maakte en de prijzen op de vierde jaar op rij met veel plezier uitreikte.

Top drie

Het publiek stemde Kaasboerderij Schellach in Middelburg naar een tweede en The Holy Spiritus in Sint Jansteen derde plaats. Vorig jaar in 2022 won Zoutziederij Zeeuwsche Zoute in Bruinisse de verkiezing.

the-holy-spiritus-horeca-slijterijen-groothandel

Zeeland stond tijdens de Nationale Week van ons eten in het teken van streekproducenten en streekproducten. Op de laatste dag van de Dutch Food Week, zaterdag 14 oktober, spraken de Zeeuwse consument, jongeren en Provincie Zeeland hun waardering uit en reikten we gezamenlijk een Waarde-Ring, de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’ en een jongerenprijs uit.

Price Based Country test mode enabled for testing België. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari