Zeeuwse mosselen met Zeeuwse Cider Brut @theholyspiritus

Mosselen gaan eten is heerlijk en funny. En mosselen zelf bereiden is toppie. Zeker wanneer de producten uit eigen streek komen.

Dit recept is zelf gemaakt en enkel ter suggestie, elke eigen invloed is altijd wenselijk. 

Benodigdheden:

– 2kg Zeeuwse mosselen

– 2 uien

– 1 groene selder

– 2 winterwortelen

– 1/2 komkommer

– 11 kerstomaatjes

– 1/2 rode peper

– 5 tenen knoflook

– 1 schijf gember

– 0.20L Zeeuwse Cider Brut

– 1 scheut olijfolie

– Peper en zout naar eigen behoefte

Bereiding:

Was de Zeeuwse mosselen grondig (meestal tot drie keer met vers water en zout). Trek de baard per mossel af er reinig de schelp grondig.

Doe een scheut olijfolie in de mosselpot en voeg de mosselen toe.

Maak de uien proper en snij deze in schijven en voeg bij de mosselen.

Was de groenten grondig. Snij de groene selder in stukken van ongeveer 1,5cm. Schil de winterwortelen en snij deze eveneens in stukken van ongeveer 1, cm (bij hele dikke winterwortelen kunnen deze in kleindere stukken gesneden worden. Schil de komkommer, deel deze in vier lange stukken en snij vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm. Ontdoe de kerstomaatjes (indien nodig) van het groene kroontje. Snij de rode peper open en ontdoe deze van de pitjes. Snij hem vervolgens in kleine stukjes van ongeveer 0.3 cm. Maak de knoflook proper en snij deze in hele kleine stukjes. Snij een schijf van de gember van ongeveer 0.3 cm en snij deze ook in hele kleine stukjes. Voeg alle groenten toe bij de mosselen.

Zet de pot op het vuur en schud regelmatig de pot met deksel op. Enige voorzichtigheid is altijd wel nodig bij het opschudden van de mosselen in een mosselpot. 

Wanneer de mosselen bijna allemaal open zijn gekomen van de warmte kan de 0.2L Zeeuwse Cider Brut toegevoegd worden. Een beetje zout en peper toevoegen en nog even verder laten sudderen en deze overheerlijke Zeeuwse mosselen zijn klaar om gegeten te worden.

 

the-holy-spiritus-horeca-slijterijen-groothandel

Zeeuws Genieten …

 

Heerlijk bij deze Zeeuwse mosselen is een glas Zeeuwse Cider Brut. Een cider bestaande uit 100% appelen met een sprankeling waar de mossel goed in kan zwemmen. De appelen komen van de Oude Stoof in Hengsdijk en zijn eveneens van Zeeuwse bodem. De Cider is gebrouwen in de voormalige kerk van Sint Jansteen, thans The Holy Spiritus. Hij is niet te zwaar van smaak en doet het gerecht alle eer aan.

Als dipsaus voor bij de mosselen is nu gekozen voor een mengsel van onder andere Mayonaise, Mosterd met honing en dille, Mosterd, look, pijpajuin, peper en zout, appelazijn, Zeeuwse Cider Brut, gember.

Ook goed te smaken zijn de heerlijke versgemaakte frietjes van eigen bodem.

Smakelijk